Side 1 af 1

Lodde relæ til Nikko Alpha 2

Indlæg: fre 9. feb 2018 19:29
af moruller
Hej.

Skal til at lodde et nyt udgangsrelæ i Nikkoen. Det nye kom med posten og vedlagt var der en label:

Hvis der er færre ben på det gamle, skal de ben der er for meget, klippes af det nye.

Har markeret med rødt hvilke ben der så skal fjernes på det nye.

Er det korrekt bare at fjerne ben på et relæ. Relæet skulle være til præcis den model.

Nogen der ved, inden jeg klipper ben og lodder???

rela-1.jpg

Re: Lodde relæ til Nikko Alpha 2

Indlæg: fre 9. feb 2018 20:29
af sorenb
mon ikke du er kommet til at vende relæ'et 180 grader inden du mærkede ben af med rødt?

Re: Lodde relæ til Nikko Alpha 2

Indlæg: fre 9. feb 2018 22:42
af Helikon
De to ben på hver side af skruen må du ikke klippe af, de er til trækspolen. Som sorenb skriver er der vist vendt noget omvendt. Kig efter en ekstra gang.

Re: Lodde relæ til Nikko Alpha 2

Indlæg: lør 10. feb 2018 09:46
af moruller
Det vender rigtigt, men afstanden mellem benene er ikke den samme. Har renset det til at starte med. (nu virker det :)
Hvor kan man i øvrigt købe et nyt her i DK?

Re: Lodde relæ til Nikko Alpha 2

Indlæg: lør 10. feb 2018 10:34
af KlausM
Hvad står der på relæet, hvilken type er det?? Spolens trækspænding??

Jeg har en Nikko Alpha II, relæet er et MAT4B 24V, følge servicemanualen passer benkonfigurationen på det relæ du har købt, så hvis det er 24V må det være det rigtige.

RelayBoard.jpg

jeg plejer at kunne finde de relæer jeg leder efter hos rs-online, dette her må være det rigtige:

https://dk.rs-online.com/web/p/relaeer/2452273/?

Mvh Klaus

Re: Lodde relæ til Nikko Alpha 2

Indlæg: lør 10. feb 2018 11:17
af X-ray
moruller skrev:Det vender rigtigt, men afstanden mellem benene er ikke den samme. Har renset det til at starte med. (nu virker det :)
Hvor kan man i øvrigt købe et nyt her i DK?

Det er naturligvis godt at det virker.. :thumbsup:
Men klipper du pin 13 og 14 af relæet du viser - så vil det IKKE virke. Det samme ville gælde med relæet KlausM linker til..!
Så der må være noget du undlader at vise/fortælle...

Hilsen X-ray

Re: Lodde relæ til Nikko Alpha 2

Indlæg: lør 10. feb 2018 11:30
af dfms
Ja det er de fire yderste der skal klippes/fjernes, med ifølge printet skulle det vel ikke være nødvendigt.

Re: Lodde relæ til Nikko Alpha 2

Indlæg: lør 10. feb 2018 13:15
af moruller
dfms skrev:Ja det er de fire yderste der skal klippes/fjernes, med ifølge printet skulle det vel ikke være nødvendigt.



Her er relæet ..
rela-3.jpg

Re: Lodde relæ til Nikko Alpha 2

Indlæg: lør 10. feb 2018 14:42
af tctla
dfms skrev:Ja det er de fire yderste der skal klippes/fjernes, med ifølge printet skulle det vel ikke være nødvendigt.


"De fire yderste" er jo et vidt begreb, men det er ihvert tilfælle IKKE relæspolens forbindelser, som Helikon pointerer.
Jeg har omkranset andre "De fire yderste" med rødt og grønt her, og da de ikke er i brug/har nogen forbindelse på printet, så kan de bare klippes af, hvis der ikke er huller til dem.

Re: Lodde relæ til Nikko Alpha 2

Indlæg: lør 10. feb 2018 14:57
af moruller
Takker for den gode info.

Nu er relæet ude og så er jeg lidt i ntvivl om nogen af benene "hænger sammen" i lodningerne. Diagrammet viser at de ikke gør, men der løber en bane
mellem ben 3 og 4. Nogen der ved?

De 4 ben med i det sorte omrids bruges ikke!
diagram.jpg

Re: Lodde relæ til Nikko Alpha 2

Indlæg: lør 10. feb 2018 18:52
af moruller
Nu sidder det i og det spiller fint :)