Captain Phoenix Audio-tråd

Vis os dit grej

Re: Beovox S45-2 - genoplivet...

Indlægaf mcs_5 » fre 20. apr 2012 17:40

snod skrev:I teorien bør spoler i nærheden af hinanden ikke vende i samme retning

Nej, men det er vidst B&O der er synderen her ;)

Venlig hilsen

Mikkel C. Simonsen
Brugeravatar
mcs_5
Branchemedlem
 
Indlæg: 2254
Tilmeldt: 29 apr 2010
Geografisk sted: Sønderjylland
Lokalitet: Haderslev

Re: Beovox S45-2 - genoplivet...

Indlægaf Captain Phoenix » lør 21. apr 2012 09:48

mcs_5 skrev:
snod skrev:I teorien bør spoler i nærheden af hinanden ikke vende i samme retning

Nej, men det er vidst B&O der er synderen her ;)
Venlig hilsen
Mikkel C. Simonsen

Ja - det er B&O's layout jeg har bevaret.
Det kraftigste magnetfelt i/omkring en spole skabes langs aksen af spolen.
Det er derfor vigtigst at akserne for de forskellige spoler ikke både ligger tæt på og i forlængelse af hinanden. Dette overholder B&O's layout faktisk, så der er næppe så meget at hente ved at flytte rundt på spolerne.
I øvrigt må man sige, at B&O har gjort sig umage med design af filteret: 4 spoler, 3 kondensatorer og 6 modstande til en forholdsvis betalelig 3-vejs reolhøjttaler.
Uden sammenligning i øvrigt: JBL L100 - som jeg holder meget af - har vist hele to kondensatorer - and that's it...
Claus
Følg med på min YouTube-kanal om plader og musik her
Hjernekassen på P1 om hifi
Brugeravatar
Captain Phoenix
 
Indlæg: 2578
Tilmeldt: 07 jun 2010
Geografisk sted: København
Lokalitet: 2500 Valby

Re: Captain Phoenix Audio-tråd

Indlægaf Boptilyoudrop » lør 21. apr 2012 11:54

Det var en gyser! Godt der ikke skete mere...
Dejlig gennemgang af din optimering, jeg har altid haft rimelig respekt for B&O's ældre højttalere. har selv klunset et sæt 4 vejs s60(?) med 10" basser der virker, resten er desværre stort set brændt af. Havde ellers troet jeg skulle prøve lidt tweaks også, men nej. Men tillykke med det gode resultat. Jeg syntes i øvrigt ikke man skal gøre det op i mammon, det er jo også en spændende proces og nye erfaringer. Og en god beretning for os andre nørder :cool1:
Boptilyoudrop
 
Indlæg: 1131
Tilmeldt: 13 maj 2010
Geografisk sted: Sy'fyn, græs mellem tæer, vand mellem øer og solen foroven
Lokalitet: Faaborg opland

Re: Captain Phoenix Audio-tråd

Indlægaf Chakaranda » tors 7. jun 2012 00:01

Fedt :)
Jeg har lige fået sådan et par S45-2'ere inkl. stativer (for den fyrstelige sum af 300kr. sammen med en beomaster 1400, og det hele bragt til døren endda)
Sidder her og glædes over lyden i dem (på min næsten nye The Fisher X-100), men jeg har samme oplevelse som du havde med dine inden forbedringerne: bunden er lidt løs i det, og toppen omend behagelig så lidt vel tilbagetrukket.

Så tusind tak for inspiration og veldokumenteret opgraderings process: jeg vil give mine en lignende tur i nærmeste fremtid.
:)
Chakaranda
 
Indlæg: 6
Tilmeldt: 05 mar 2011

Re: Captain Phoenix Audio-tråd

Indlægaf EiP » søn 30. sep 2012 04:24

[img]E:\DCIM\100CANON[/img]

Og her ses den ene sammen med mine 2 ahorn standard modeller. Har lejet lidt med forskellen, og må sige at jeg er meget posetivt impuneret :cool1:
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
EiP
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 30 sep 2012

Mini-vintage-komsammen i oktober

Indlægaf Captain Phoenix » man 8. okt 2012 11:57

Efter lidt venskabeligt drilleri fra den virtuelle profil "JuicyLucy" i Lasses tråd http://vintagehifi.dk/forum/viewtopic.php?f=569&t=2711#p23459, mødtes Lasse, X-ray og jeg en søndag i oktober i den bedste stemning.
Der stod musik, teknik samt nødvendige forsyninger på programmet - og så var der jo også en flaske portvin, der skulle afleveres
;)
Set-up'et var lidt af det, der findes her på matriklen samt X-rays nyistandsatte TRIO-receiver & et par Tandberg HiFi 20-højttalere. Tv-stuen blev i indrettet til formålet, datteren installeret hos en veninde og hustruen sendt til Istanbul. Så der var plads til at lytte.
Billede

De store højttalere er JBL'er: L96 (med den hvide 10" bas) og L166 (med den sjældne 066 diskant) - begge umodificerede. Navnlig L166'erne gjorde det godt med dybere bas og en mere luftig og velopløst diskant (dén 066'er er en dejlig tweeter - men var dyr at fremstille, så den udgik hurtigt).

Lasse fik introduceret os til "dub"-genren, der vist startede med at teknikerne i reggae-studierne røg sjov tobak og mixede videre med reggae-materialet efter at de rigtige musikere var gået hjem. Skal det være helt rigtigt må der kun anvendes analog-grej - og båndsus fra de mange (over)dubs er en integreret del af lydbiledet
:Skor:
Billede
Lasse nyder dub-rytmerne gennem JBL'erne - og drømmer måske om Lucy...

Vi fik hørt noget ret inciterende musik - med flytning af en del luft i det lave frekvensområde. Sådan noget kan JBL'erne både li' og tåle. De fik signalet fra en Harman Kardon 430 receiver (2 x 25 W - konservativt opgivet) og en Denon DL-110 (high output MC) på en Pioneer PL 12D (og en NAD 5000 CD). Selv så forholdsvis normale komponenter kan fint skabe en fysisk nærværende følelse af de tunge dub'ede reggae-rytmer.

Senere varmede X-ray op under TRIO-receiveren (med 22 rør - det hjalp også med at holde efterårskulden ude...) på Tandberg-højttalerne. Musikgenren skiftede samtidig til vokal-jazz i rene, ikke-manipulerede produktioner.
Som ved tidligere lejligheder med dén slags set up kunne vi konstatere, at det er utroligt hvad 2 x 10-12 W samt et par 2-vejs højttaler med 6½" bas og 2" cone-diskant kan levere af musikalitet i tilstrækkeligt niveau. Når altså det er det rigtige grej!
Billede
X-ray knæler foran TRIO'en - det ser næsten ud som en taknemmelig bøn, hvad der ville være helt forståeligt...

Det er naturligvis ikke grejet til "dub"-musikkens massive udladninger - men på f.eks. jazz med mindre besætning, herre- og dame-vokaler o.l., der spiller det bare piv-lækkert! Og så udseendet på dén receiver...
Billede
Forhåbentlig dukker TRIO'en op på et kommende Vintagehifi-træf...

Selv var jeg sådan lidt over det hele mellem pladesamlingen, lyttepladsen, køleskabet med de kolde øl...
Billede
- og køkkenet, for derskulle der jo også laves nogle forsvarlige burgere, som blev ledsaget af fritter - lavet efter Heston Blumenthal's vildt besværlige opskrift (http://www.youtube.com/watch?v=MCB9jIpNGzY&feature=player_embedded) - men det er svært at gå tilbage når man først har fået dem...
Billede

Sidst på dagen legede vi lidt med måling på nogle af højttalerne - her modificerede vs. umodificerede Beovox S45-2 (omtalt længere oppe i tråden) - drevet af en lille Sony STR 6036A (også omtalt tidligere).
Billede

Og naturligvis smage på portvinen - også på dét område er "Vintage" godt!
Billede

En hyggelig eftermiddag blandt folk, der næppe havde kendt hinanden, hvis det ikke var for dette forum!
Claus
Følg med på min YouTube-kanal om plader og musik her
Hjernekassen på P1 om hifi
Brugeravatar
Captain Phoenix
 
Indlæg: 2578
Tilmeldt: 07 jun 2010
Geografisk sted: København
Lokalitet: 2500 Valby

Re: Captain Phoenix Audio-tråd

Indlægaf ole n 84 » man 8. okt 2012 18:13

Det ser bare gevaldigt hyggeligt ud.
ole n 84
 
Indlæg: 1106
Tilmeldt: 11 jul 2010
Geografisk sted: da vinci parken aalborg
Lokalitet: Nordjylland

Re: Captain Phoenix Audio-tråd

Indlægaf Lasse » man 8. okt 2012 19:10

Det var i sandhed en helt formidabel hyggelig søndag. Godt selskab, meget lækker mad og drikke samt masser af god vintagelyd. :p

Det var virkelig fedt at høre L96 og L166 og jeg kunne tydeligt høre slægsskabet til mine JBL 4410. Vi var vist nogenlunde enige om at L166 havde lidt mere at byde på både i bunden, selvfølgelig pga 12", og en lidt mere behagelig top. Dette kunne dog også skyldes placeringen. De lød dog begge lækkert når der bragede Bill Evans ud :Thumpsup:

X-rays Trio var også speciel at opleve. Den er meget flottere end billeder kan formidle og den lød også super godt på de små Tandberg der dog kunne meget mere end størrelsen ser ud til. Igen er det Tandberg der bare overbeviser - stille og roligt ;)
TANDBERG, BLIV OVERBEVIST - STILLE OG ROLIGT
Brugeravatar
Lasse
 
Indlæg: 154
Tilmeldt: 03 sep 2010
Lokalitet: Amager

Re: Captain Phoenix Audio-tråd

Indlægaf Fredmarantz » man 8. okt 2012 19:34

Her får man lyst til at lave en "omvendt" Pink Floyd = "I wish . ... ....."

fedt fedt fedt - Her kan selv det mest medrivende tupperware-party ikke være med :lol:

Stedet flyder jo med testestoron :OLO: :thumbsup:

Dette bør stå som et lysende eksempel på, hvor fedt et forum/en social sammenhæng kan være, når det består af velmenende - engagerede - reelt vidende og åbne-for-indtryk (og charmerende) medlemmer!

Vh
Freddy (gentager Pink Floyd's episke titel, bare omvendt)
Fredmarantz
Redaktør
 
Indlæg: 7409
Tilmeldt: 15 maj 2010
Lokalitet: Herning

Re: Captain Phoenix Audio-tråd

Indlægaf X-ray » man 8. okt 2012 21:54

Ja - det var en rigtig god søndag. Sådan en 7 timer med Vintage i højsædet og godt selskab... det er ikke at foragte! Lad det blot være til inspiration for andre! Bare en smule fælles "fodslag" - og et par PB'er, så er man igang.
Se at få holdt lidt små vintage-seancer rundt omkring.... :thumbsup:

Vi havde jo mødtes én gang før..... men denne gang var der tale om en rigtig "lytter". Uden at forklejne noget - kan man vel godt kalde alle 3 receivere for rimelig ordinære - men jeg skal love for, at der blev budt op til vellyd. Jeg har aldrig rigtig haft styr på JBL verdenen - men nu ligger det klart for mig, at L166 er en fremragende formidler af meget forskelligt musik.... også Dub!
"DUB" - et udtryk/genre jeg ikke kendte - men som "Lasse" nu på entusiastisk vis fik introduceret os for... meget inspirerende :Thumpsup:

Vi prøvede at lege lidt med måling af HT med målemikrofon og dth. software... det var spændende. Det bliver jeg nød til at anskaffe mig!

Og jo - forplejningen var i Top-klasse ;)

På genlyt - X-ray.
Senest rettet af X-ray tirs 9. okt 2012 08:54, rettet i alt 2 gange.
TANDBERG Musikkanlegg - en virkelighet i stadig flere hjem
Brugeravatar
X-ray
 
Indlæg: 1377
Tilmeldt: 22 apr 2010
Geografisk sted: Vestegnen.
Lokalitet: Ejby - Down Town

Re: Captain Phoenix Audio-tråd

Indlægaf r-l-b » tirs 9. okt 2012 07:20

herligt ser det ud - og godt at se at den TRIO er blevet sat i stand
Garrard 301 SME 3012 Denon 103 EAR 549 Tannoy DC 12" i duelundhorn Lockwood Major m. 15" Tannoy Monitor Gold Rogers L3s/5a Lenco L70 Denon 102 Leak Varislope III Leak TL 25 Plus - Revox - Sony PS-X50
Brugeravatar
r-l-b
 
Indlæg: 1376
Tilmeldt: 19 apr 2010
Lokalitet: Humlebæk

Re: Captain Phoenix Audio-tråd

Indlægaf High Sky » tirs 9. okt 2012 09:51

Det ser hyggeligt ud og at I lyttede til DUB troede jeg kun var noget de vilde autonome på Nørrebronx hørte. Men det gør jo netop dette forum spændende. Jeg medbringer meget gerne en af konens kager næste gang.
Naim Nait 5si. Rega Planet cd. B&W 707 S2.
Brugeravatar
High Sky
 
Indlæg: 414
Tilmeldt: 11 jul 2011
Lokalitet: Middelfart

Audiofil porno...

Indlægaf Captain Phoenix » ons 2. jan 2013 21:00

Jeg må simpelt hen - trods influenza på 3. dag - dele et par billeder af mit seneste audio-erobring med jer her på forum'et...

Dette er nok det nærmeste jeg nogensinde har været på audiofil porno (måske - og kun måske - overgået af da Juicy-Lucy infiltrerede Lasses Lyd-tråden her på sitet i september '12...):

En Ortofon pick-up-attache-mappe med skind (imitieret?) og guld-anodisering, som jeg var så heldig at få fingrene i her mellem jul og nytår. Og som jeg bare er helt fantastisk glad for!

Allerede inden man åbner den, kan man godt fornemme, at hér er design- (eller snarere: markedsførings-)folkene på gode gamle, konservative Ortoton er gået amok, mens CEO'en var på ferie eller kiggede den anden vej i meget lang tid...
Det må bestemt have været i begyndelsen af yuppi-80'erne.
Billede

Måske er skindet lige så imiteret som "forgyldningerne" på metal-emblem, ditto håndtag, hængsler osv. - men det er faktisk helt lige meget. De har sgu' ikke holdt sig tilbage...
Billede

Den får lige én tak til, når "dyret" åbnes:
I låget Ortofons egen testplade med testsignaler på den ene side og direct-to-disc-optagelse med Tivolis Symfoni-orkester på den anden (blev også solgt seperat - anbefales).
I midten har så selve pick-up'en befundet sig. Den som al guld-og-glimmer-staffagen skulle være med til at sælge som den lå dér ligesom kronjuvelerne...
Billede

Og løfter man indsatsen ud finder man plads til 5 pu-huse/pick-up'er neden under - sikkert monteret i fatninger skruet på mappe-rammen. Ganske smart - og det betyder at mappen jo faktisk kan bruges til andet end at markedsføre pick-up'en.
Billede

Bare da jeg bar den ind fra bilen, følte jeg mig som én af de der amerikanske skurke i Olsenbande-filmene - fedt!
(Nordisk Film A/S og Ortofons administration lå forresten direkte overfor hinanden på Mosedalsvej i Valby dengang i slut-70'erne/start 80'erne - kunne der være et link her?)
:Skor:

Jeg mener at huske, at en af Ortofons pick-up'er blev solgt i sådan en mappe. Det må nok have været topmodellen - men hvilken og hvornår? Hjælp er meget velkommen, hvis nogen véd noget (internettet ved ingenting)!

Sammen med mappen fik jeg en del andre vintage-sager - heriblandt en MC 30. Den er som bekendt også guld-farvet, så måske har det været sådan én, der har ligget dér i midten af glimmeret.

Og hvad skal man så med sådan en sag...
Tage den frem og grine af den ind imellem?
Sætte den på ebay og håbe at der er en japansk samler, som slipper 1000 USD for sjældenheden han lige mangler i sin samling?
Eller bare hygge sig over den - og tage den med til Vintage-træffet i marts?

Jeg gør i første omgang det sidste - og håber ikke det skræmmer nogen fra at komme ;)
Den er sgu' et fantastisk signal fra en tid der var engang!
Senest rettet af Captain Phoenix ons 2. jan 2013 21:42, rettet i alt 1 gang.
Claus
Følg med på min YouTube-kanal om plader og musik her
Hjernekassen på P1 om hifi
Brugeravatar
Captain Phoenix
 
Indlæg: 2578
Tilmeldt: 07 jun 2010
Geografisk sted: København
Lokalitet: 2500 Valby

Re: Captain Phoenix Audio-tråd

Indlægaf Fredmarantz » ons 2. jan 2013 21:23

Fantastisk flot fund - jeg kan godt forstå, at du er glad for det!!!

Jeg husker sættet og det var den første version af MC30, der lå i den!

Tillykke med det!

Vh
Freddy
Fredmarantz
Redaktør
 
Indlæg: 7409
Tilmeldt: 15 maj 2010
Lokalitet: Herning

Re: Captain Phoenix Audio-tråd

Indlægaf MDA » ons 2. jan 2013 21:31

Tillykke med den :Thumpsup:
Fulgte med på Lauritz men det var for sent da jeg kom i tanke om auktionen :'(
♫♫♫ Guide til upload af billeder ♫♫♫
God tone og opførsel er ikke en regel, men en selvfølge :-)
Billede
Brugeravatar
MDA
Admin
 
Indlæg: 3366
Tilmeldt: 08 apr 2010
Geografisk sted: Støvring
Lokalitet: Nordjylland

ForegåendeNæste

Tilbage til Bruger-galleri



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 24 gæster