Side 1 af 1

Cabasse Goeland IV

Indlæg: man 7. jun 2021 09:20
af Calsi
Jeg købte tilbage i starten af 90'erne et sæt Cabasse Goeland IV (var i handelen mellem 1980 og 1982), der er aktive 4-vejs højttalere.

De spillede totalt fantastisk og jeg var superglad for dem. Imidlertid har sættet de sidste 20 år været pakket væk, hvor de har været folieret og opbevaret i et værksted.

Nu er tiden kommet til at de skal i brug igen, men jeg kan se, at flere af kantophængne på mellemtoneenhederne og til dels også på basenhederne, der skal skiftes/repareres. Derudover kunne jeg godt tænke mig at få renoveret valnød-kabinetterne - og måske skal forstærkerne også ses efter.

Er der nogen af jer, der har erfaring hermed?
Umiddelbart vil jeg nok helst finde et værksted, der kan lave hele 'entreprisen', men er åben for alle forslag.

Re: Cabasse Goeland IV

Indlæg: man 7. jun 2021 20:30
af snod
*piccc*

Re: Cabasse Goeland IV

Indlæg: man 7. jun 2021 23:24
af Fredmarantz
Et par specielle, men også efter min mening et par særdeles velspillende, imponerende (og dyre) højttalere. Jeg havde den udsøgte fornøjelse at have en god kammerat ca. 1978-1983 -agtigt - og denne gode ven var også hifinørd. Det er han vist stadig, - omend proffesionelt i dag.
Han anskaffede sig et par 4-vejs Cabasse Goeland (husker ikke versionsnummeret) - med forstærkere indbygget i de særprægede og flotte kabinetter.
Dette sæt lød fantastisk godt - med en meget kontant og tør bas, husker jeg - tydeligvis drevet af indbyggede forstærkere, som var designet til opgaven. Der var virkelig et stramt greb om lyden... :thumbsup:

Det er dejligt at læse, at du ønsker dem restaureret - det fortjener de i høj grad. :Thumpsup:

Jeg har nok lidt svært ved at henvise til en bestemt, som kan klare hele entreprisen - enheder - træværk - og elektronikken - men på Sjælland skal du nok have fat i Tophøj Teknik i Græsted - Per Tophøj er også bruger her under det forbavsende brugernavn "tophøj" og kan kontaktes via Pb, hvis det var noget) :p - ellers kan han findes her:
https://tophojteknik.dk/ - ligeledes finder der også en erfaren herre i Glostrup "AnalogBo", som også er bruger her. Men har er vist lidt mere til rørting, hvis jeg ikke tager meget fejl? AnalogBo kan findes via pb her på forum - eller her: https://www.analogbo.dk/ - jeg håber ikke, at jeg har glemt nogen - men jeg ved, at der er flere endog meget dygtige mennesker..også i det sjællandske. :lol: :lol: :lol:

Arbejdet med at genskabe det fine træværk på Cabasse'erne - ja, det ved jeg simpelthen ikke, hvem der er bedst til - men en vis hr. "sorenki" her på sitet har prøvet lidt af hvert desangående - og måske kan han kontaktes om ikke andet så for at du kan få nogle gode tips. Selvfølgelig findes der helt sikkert dygtige træmænd på Sjælland, jeg kender dem bare ikke.... ;) - men måske "Hackenberg"??? Han kan et og andet med højttalere også.....

Men ellers vent og se her i tråden, om der skulle dukke flere forslag op til dig.

Velkommen til det helt rigtige sted for at få sådan et projekt fuldført!

Vh
Freddy

Re: Cabasse Goeland IV

Indlæg: tirs 8. jun 2021 01:40
af spuncut
Jeg er ikke enig i at Analogbo er udpræget rørmand. De fleste af os elektronik-folk er glade for at arbejde med rør-ting fordi de er simple og særdeles robuste. At stemple en reparatør som at være "mere til rør-ting" kan derfor godt optages en smule nedsættende.
Desuden kan jeg oplyse at Analogbo gerne tog imod et sæt "ikke vintage" Denon monoblokke, som jeg ikke havde nerver til at stikke fingrene i. Jeg bringer kun dette på banen fordi jeg mener at Bo selv skal have chancen for at svare på hvilke jobs han tager ind og helst uden at kunderne er biased af kommentarer fra dette forum.

MVH Henning

Re: Cabasse Goeland IV

Indlæg: tirs 8. jun 2021 09:15
af vericon
Hej
Der findes et fransk Cabasse forum:
https://www.forumcabasse.org/forum/viewtopic.php?t=9150
Jeg fandt udmærket info om et sæt Dhingy - samme steds
Mvh.
Hans Jørn
P.S. Det ser ud til at det forum er "Fini" :(