Side 1 af 1

EICO

Indlæg: ons 24. nov 2021 13:08
af lpdal
Kære selvudnævnte, undergrundsautoriteter ud i lyd! Først vil jeg ærbødigt takke for solid rådgivning til sammensætning af et fremragende vintage-anlæg (det endte med Rega P3, Marantz 1030, og JBL L26), som forkæler mine og andres ører dagligt. Nu har jeg imidlertid været med til at tømme et dødsbo. I sig selv ikke nogen opløftende opgave, for den afdøde var et prægtigt menneske: konservatorieuddannet trompetist, klassisk connoisseur, og storyteller af Guds Nåde. Han efterlod sig et anlæg af mærket "Vector Research", med tilhørende vintagehøjttalere: Eico HFS1. Hvad gør jeg nu? Jeg har ikke plads til mere isenkram. Udover det førstnævnte anlæg, har jeg noget Sugden/Audio Note, så jeg er velforsynet. >Hvis jeg skal sælge det, skal det helst være til nogen som ved hvad de køber - og værdsætter det.

Re: EICO

Indlæg: ons 24. nov 2021 13:44
af pqrannes
Det er vist et spændende par vintage Eico højttalere, der er på banen der.

Så vidt jeg (via google) kan gennemskue, hedder model vist HFS-1 og er bestykke med en Jensen woofer-enhed og et Jensen-horn til toppen.

Havde man en lille Eico rørforstærker (det har jeg ikke), ville det være toppen at sætte sådan et par højttalere efter den.

Der har (ifl. hifishark) engang været et par til salg i Schweiz til sølle 80 CHF men ellers er det ikke nemt at blive klog på prisniveauet sådan højttalere.

PQR

Re: EICO

Indlæg: ons 24. nov 2021 16:22
af Tonni
Ja det er lidt af et dilemma.
Ville nok lade det komme an på en sammenligning

Her er manualen til højttalerne:
http://pacifictv.ca/schematics/eicohfs1manual.pdf

Mvh. Tonni

Re: EICO

Indlæg: ons 24. nov 2021 17:10
af cdp
Nu nævner du Vector også - dit indlæg ligger jo under højtalere - så egentlig er det trådens retning, men hvis du ønsker at sælge/få vurderet de øvrige Vector modeller, ville et billede af det hele fortælle meget mere. Dette selvfølgelig under evt. salg/vurdering.
Den ældre generation af Vector skulle være noget ret interessant udstyr oprindelig til proff brug, de senere modeller faldt dog lidt til jorden igen, som mange andre mærker. Konceptet ligner samme som ex. Nad & Rotel. Var det mon audioscan el. lydkilden der solgte ?
Lidt info om et af deres bedre radioer her:
https://thevintagehifishack.com/hello-world/

Re: EICO

Indlæg: tors 25. nov 2021 18:21
af lpdal
Vector Research er nu tilsluttet (nogle System Audio højttalere), og det lyder overraskende godt. Noget mere liv i det end NAD. Nu vil jeg gå på jagt efter en gammel amp med rør....til de to Eico-kasser. Mange tak for de kvalificerede tilbagemeldinger.

Re: EICO

Indlæg: tors 25. nov 2021 21:43
af pqrannes
lpdal skrev:Vector Research er nu tilsluttet (nogle System Audio højttalere), og det lyder overraskende godt. Noget mere liv i det end NAD. Nu vil jeg gå på jagt efter en gammel amp med rør....til de to Eico-kasser. Mange tak for de kvalificerede tilbagemeldinger.


Jeg glæder mig til at høre hvad du siger til Eico/Jensen- højttalerne på en (lille) rørforstærker.

PQR