Side 1 af 1

Beovox MS 150, spørgsmål til 10" basenheden

Indlæg: ons 27. apr 2022 10:30
af Math69
Hej Forum

efter i nogen tid at have søgt efter et sæt Beovox MS 150 højtalere til renovering, er det nu lykkedes mig at finde et sæt som skal have hele turen med kantophæng, slibning/oliering af kabinet, lakering af fødder, gennemgang af delefilter, frontsstof osv. Et rigtigt "ladefund" som har stået og støvet til de sidste 20 år ;)

Mit problem er at begge 10" basenhederne er udskiftet med et par billige uoriginale så jeg skal have fundet et par
originale enheder. Men jeg ved ikke hvad jeg skal lede efter, nogen steder står der der at de er født med Peerless enheder andre steder står der Seas eller noget helt tredje.

er der nogen herinde der kan hjælpe mig med hvad der sad i originalt? det er mrk. 1 versionen fra omkring 1980.

vil utroligt gerne høre om det hvis nogen ligger inde med et sæt enheder de vil sælge eller ved hvor de kan findes, mørnede kantophæng gør intet:-)

mvh Peter (Kolding)

Re: Beovox MS 150, spørgsmål til 10" basenheden

Indlæg: tors 28. apr 2022 09:58
af Abaddonis
Hej Peter...

Jeg har faktisk sådan et sæt enheder liggende på bordet derhjemme lige nu, hvor de er ved at få nye skumkanter. Det er også "den helt store tur", jeg selv har gang i :p

Jeg gjorde nemlig ligeledes et regulært ladefund med sådan et par MS150 for et års tid siden, men mine havde heldigvis de originale enheder.

Til gengæld manglede så et enkelt element af frontpanelerne - og man bliver SÅ træt :roll:
Fødderne manglede desværre også, så dem er jeg ved at få bygget efter mål fra en fyr i Texas, som jeg har skrevet med på beoworld.org

Jeg husker ikke om der står info på de 10" enheder, men hvis der gør, tager jeg gerne et par billeder til dig - men jeg tvivler - det var ikke rigtigt B&O's stil ;)

Du skal nok indstille dig på at samle al dit held sammen, for at finde nogle originale enheder, for jeg tror ikke disse har været brugt i andre højttalere? Havde det bare været de andre 8" enheder, som jeg mener også blev brugt i S120 / M150 / M150.2 / MC 120.2 og dermed er lettere at komme i nærheden af.
(Jeg har f.eks. selv LÆNGE ledt efter en enkelt 10" enhed, ScanSpeak 25W 3808, også brugt i Dynaco A25, til et sæt Scandyna A50 - og det er åbenbart fuldstændigt umuligt :( )

Ellers vil jeg gerne anbefale forum på beoworld.org, selvom det blev bygget om for et par måneder siden og aldrig er blevet helt det samme. Der er mange B&O-entusiaster derinde - og ellers har de to versioner af gamle forums, du kan søge i - der er også meget godt at finde der.

Jesper...

Re: Beovox MS 150, spørgsmål til 10" basenheden

Indlæg: man 20. jun 2022 07:22
af provinspoul
Det er en Peerles 10" bas der sidder i MS 150 og MS150.2, jeg huser ikke hvilken højttaler det var fra anden mærke den også blev brugt i, hvis jeg kommer i tanke om det skriver jeg her igen. 8" bas var også en Peerles men specielt bygget til B&O.

Re: Beovox MS 150, spørgsmål til 10" basenheden

Indlæg: ons 22. jun 2022 17:01
af Math69
Mange tak for jeres svar, de er værdsat. Håber du Jesper, får skaffet det manglende frontgitter, til dit projekt mon ikke det kan findes på E-bay:-)
Det er lykkedes mig, via en bekendt, at fremskaffe et nummer på enhederne, som ganske rigtigt, som i skriver, er Peerless (10", 8 ohm). De skulle hedde 830228X, desværre giver det absolut ingen brugbare hits på google når man søger på det. Så du har nok ret i at de kun har været brugt i Beovox MS 150 og derved er meget sjældne, øv.
I må endelig sige til derude hvis nogen har et sæt liggende de vil sælge. Kantophæng er intet problem.
mvh Peter