Hjælp til sony tc 137 sd

Spaghetti sektionen

Hjælp til sony tc 137 sd

Indlægaf Nic-1993 » man 2. sep 2019 19:41

Har fået den her maskine i dag hjæm, den sider og brummer på fuld styrke, nogen ide hvad fejl er?

https://www.cassettedeck.org/sony/tc-137sd lidt info omrking den
kan aldrig få nok at samle på ældre hi-fi udstyr.
Nic-1993
 
Indlæg: 166
Tilmeldt: 29 apr 2013
Geografisk sted: Rødekro
Lokalitet: 6230

Re: Hjælp til sony tc 137 sd

Indlægaf janfroerup » man 2. sep 2019 20:12

skal vi gætte på vu metrene også hamrer i bund ?
Brugeravatar
janfroerup
 
Indlæg: 203
Tilmeldt: 07 jan 2017
Lokalitet: Marke

Re: Hjælp til sony tc 137 sd

Indlægaf Nic-1993 » man 2. sep 2019 20:16

Ja, og der kommer en ikke så behaglig lyd.
kan aldrig få nok at samle på ældre hi-fi udstyr.
Nic-1993
 
Indlæg: 166
Tilmeldt: 29 apr 2013
Geografisk sted: Rødekro
Lokalitet: 6230

Re: Hjælp til sony tc 137 sd

Indlægaf janfroerup » man 2. sep 2019 20:22

Ind/afspille omskifterne er defekte - der sidder 2 ca. 10cm lange omskiftere på hovedprintet, de skal renses eller udskiftes.

Prøv evt at lægge et bånd i og trykke record ned en hulens masse gange - ikke det fjerner fejl, men giver en god indikation.

I gamle dage skiftede vi bjerge af de omskiftere
Brugeravatar
janfroerup
 
Indlæg: 203
Tilmeldt: 07 jan 2017
Lokalitet: Marke

Re: Hjælp til sony tc 137 sd

Indlægaf Nic-1993 » man 2. sep 2019 20:33

Tror den skal have lidt service i den's makenik generalt, den kan ikke trek et bånd ordenligt.
kan aldrig få nok at samle på ældre hi-fi udstyr.
Nic-1993
 
Indlæg: 166
Tilmeldt: 29 apr 2013
Geografisk sted: Rødekro
Lokalitet: 6230

Re: Hjælp til sony tc 137 sd

Indlægaf Nic-1993 » tirs 10. sep 2019 17:59

Det viser sig at være de der kontakter der er problemet der gøre at den ikke spiller lyd ordenligt.
kan aldrig få nok at samle på ældre hi-fi udstyr.
Nic-1993
 
Indlæg: 166
Tilmeldt: 29 apr 2013
Geografisk sted: Rødekro
Lokalitet: 6230

Re: Hjælp til sony tc 137 sd

Indlægaf Captain Phoenix » tirs 10. sep 2019 20:32

Nic-1993 skrev:Det viser sig at være de der kontakter der er problemet der gøre at den ikke spiller lyd ordenligt.

Det var et udbredt problem på mange af Sony’s kassettebåndoptagere fra den periode (TC-185, TC-186SD m.fl.). Det fik båndoptageren til at lave en kraftig “fiskekutter-agtig” lyd og VU-metrene til at blafre vildt.

Jeg har udskiftet rigtig mange af de lange record/playback-omskiftere. Det hjalp ikke at rense dem dengang, så jeg tror - desværre - heller ikke det er nok idag (men det bør da prøves).
Claus
Jeg var til Vintagehifi-træf 2019 viewtopic.php?f=686&t=12289#p109020 og gæst i P1 "Hjernekassen" om Vintage Hifi: http://www.dr.dk/radio/ondemand/p1/hjer ... 2015-11-30
Brugeravatar
Captain Phoenix
 
Indlæg: 1885
Tilmeldt: 07 jun 2010
Geografisk sted: København
Lokalitet: 2500 Valby


Tilbage til Spole/kassette optager



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster