Kan være, at disse rør kommer fra perioden, hvor man gik fra de tre tegn i bunden (mellem benene) og flyttede dem op på glassets nederste kant, som vi normalt kender det - og ikke helt havde fået styr på det?
Det er i hvert tilfælde nogle tidlige 17mm anode-rør - pænt eftertragtet rør, hvis de er i orden. Synes heller ikke, at jeg har set denne kode-form før på Mullard/Philips - jeg har en del rør med 17mm anoder men alle har tre-tegns kode mellem benene. Vh Freddy
De spiller utroligt hæderligt vil jeg sige. Synes at TeleF.803S lød godt og det gør de da også, men disse - wow. Der bliver bare stampet mere i gulvet nu end før. Jeg har også andre Philips/Mullard rørtyper (17mm) med bogstaver mellem benene, med disse her koder, har voldt mig kvaler. Jeg har også 17mm anoder med "MC" koder nederst på røret og ikke bunden.
Jeps - kender godt rørene m. mC-koderne på siden af glasset.
Generelt kan vi jo sige, at philips/Mullard - ECC83 i næsten enhver afskygning er et godt rør (mC - 161-163-165) - og 17mm anoderne høster lidt til renomméet pga. alder/historie (vintage) og at de bestemt også er med i kampen om medaljerne. Det hele er smag og behag - og kan disse 17mm-anoder i dine ører konkurrere med 803'erne så er det nok ikke helt skidt (som jyderne fx kunne finde på at udtrykke det ).
Nej det er dælme ikke skidt det her. Jeg har heller ikke nogen anelse om, hvordan de måler, men de lyder rigtig godt. Jeg har også læst flere steder at Philips strøede rundt med koder her og der. Jeg kan selv se, hvordan praktisk talt alle Philips koncernens rør er blevet stemplet med rørkoder fra fabrikker de ikke er lavet på. Jeg har i hvert tilfælde en del med koder, der ikke stemmer overens med navnet på røret. Jeg har nogle Philips rør fra Frankrig,England,Holland, Belgien og Indien.
Jeg tror mere, at de faktisk er blevet stemplet med koder fra fabrikker, som de rent faktisk ER lavet på. Hvis man blæser navnet (firmalogoet) et stykke, så har man, så længe man arbejder i Philips-familiens rør, en sikker indikator for, hvor og hvornår røret er lavet. Philips havde snesevis af fabrikker overalt - i Europa og en enkelt afstikker t. Indien. Der var også en rørfabrik i Kbh...
så er der en række links til div. oversigter over koder - og du vil se en sygt lang række af fabrikker, hvor der stod Philips på toppen af lønsedlerne. I de samme oversigter er al kodemateriale stort set endevendt - og måske??...er dine rørs mystiske koder gemt her..?
Det nærmeste jeg kommer, er at røret, måske er fremstillet hos Thorn-AEI Radio valve Co. Ltd. (Ediswan) , Mullard supply som Bogstavet: I kan referere til. Jeg snuser bare videre.